13 april 2024
vanaf 10:00 tot 15:30

Over de dag

Over de dag

De “Dag van de Noordwijkse Geschiedenis” is een jaarlijks evenement dat de rijke geschiedenis en erfgoed van Noordwijk viert. Het biedt een unieke gelegenheid voor zowel inwoners als bezoekers om de boeiende verhalen, tradities en culturele schatten van onze stad te ontdekken en te verkennen.

Gedurende deze dag worden er diverse activiteiten georganiseerd, waaronder lezingen, rondleidingen, tentoonstellingen, workshops en meer. Deskundige gidsen delen hun kennis en passie voor Noordwijk, waardoor bezoekers een dieper inzicht krijgen in de historische ontwikkeling van onze gemeenschap.

Of je nu geïnteresseerd bent in de maritieme geschiedenis van onze kust, de rijke tradities van onze lokale ambachten, of de architectonische pareltjes van ons historische centrum, er is voor elk wat wils tijdens de “Dag van de Noordwijkse Geschiedenis”. Het evenement biedt een unieke kans om verbinding te maken met het verleden en de erfenis van Noordwijk te koesteren.

We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan dit inspirerende evenement en samen met ons de geschiedenis van Noordwijk te vieren. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een lokale bewoner of gewoon op zoek bent naar een boeiende dag uit, we heten je van harte welkom om deel te nemen aan de “Dag van de Noordwijkse Geschiedenis”.

Kom en ontdek de vele facetten van onze geschiedenis en laat je inspireren door het verleden van Noordwijk!

Pendeldienst

Ook dit jaar is er weer een pendeldienst ,
die je naar een aantal locaties brengt waar wat te beleven valt.Deze pendeldienst bestaat uit 1 leger auto en 2 luxe oldtimers.

Stopplaatsen zullen zijn:

– Museum Veldzicht
– Landgoed Calorama
– Toren oude Jeroenskerk
– Vuurtoren
– Hoek Wantveld / Northgodreef

Tevens zijn er 5 dames en 5 heren fietsen beschikbaar
voor publiek en medewerkers.

Uitgifte en registratie bij de kraam
 “DAG van de Noordwijkse Geschiedenis”.

Tickets kopen

t/m 18 jaar is dit gratis, vanaf 18 jaar betaal je €7.50

Losse kaartverkooplocaties:

-Boekhandel v.d. Meer
-VVV Noordwijk
-VVV Noordwijkerhout
-Kraam “Dag van de Noordwijkse Geschiedenis” tijdens Boerenmarkt Veldzicht

Deelnemers / Sponsors