13 april 2024
vanaf 10:00 tot 15:30

Locaties

Tijdens ons evenement bieden we een unieke gelegenheid om enkele van de meest betekenisvollehistorische locaties van Noordwijk te verkennen.
 Deze locaties vormen het decor voor een scala aan boeiende activiteiten, van lezingen en tentoonstellingen tot interactieve workshops en rondleidingen.

Streekmuseum Veldzicht, waar de geschiedenis van Noordwijk tot leven komt met tentoonstellingen en artefacten uit vervlogen tijden.

-Bij de Oude Jeroenstoren, een eeuwenoud monument dat de skyline van Noordwijk siert, adem je de historie van de stad in.

-Op Landgoed Calorama Koetshuis aan de Goowegeen plek doordrenkt van grandeur en historie, kun je de prachtige tuinen verkennen en genieten van de architectonische schoonheid.

-In de oude Dorpskern van Noordwijk, vind je pittoreske straatjes en historische panden die de rijke geschiedenis van de stad weerspiegelen.

-Op de Rooms Katholieke begraafplaats rust het graf van Maria Montessori, een prominente figuur in de onderwijsgeschiedenis.

Bij Boekhandel van der Meer kan je vele boeken vinden in alle categorieën en een kopje koffie / krantje in het bekende Cultuurcafé.

-Bij de Vuurtoren, beheerd door de Stichting Kurt Carlsen, ontdek je de maritieme geschiedenis van Noordwijk en leer je over de rol van vuurtorens in de navigatie en veiligheid van schepen langs de kust.

-In het Atlantikwall Museum Noordwijk ontdek je de sporen van de Tweede Wereldoorlog en de rol die Noordwijk speelde tijdens deze periode.

-In Museum Engelandvaarders leer je over de moedige mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Noordwijk ontsnapten naar Engeland.

-In Museum Noordwijk duik je dieper in de lokale geschiedenis en ontdek je de ontwikkeling van de stad door de eeuwen heen. 
Regelmatig is er ook een prachtige expositie te vinden.

-Bij Stichting Liebermann Route kom je meer te weten over de kunstenaar Max Liebermann en zijn band met Noordwijk.

-Bij hotel TWO  BROTHERS kan je naast gezellig overnachten nu ook jubileumtentoonstelling van een van de oudste hotels in Noordwijk maak je een reis door de tijd en ontdek je hoe het toerisme zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

-In Café van Wels kan je naast gezelligheid,  een hapje en een drankje gebruiken ook  kun je je kennis testen tijdens een historische pubquiz, waarbij de rijke geschiedenis van Noordwijk centraal staat.

Tickets kopen

t/m 18 jaar is dit gratis, vanaf 18 jaar betaal je €7.50

Losse kaartverkooplocaties:

-Boekhandel v.d. Meer
-VVV Noordwijk
-VVV Noordwijkerhout
-Kraam “Dag van de Noordwijkse Geschiedenis” tijdens Boerenmarkt Veldzicht