13 april 2024
vanaf 10:00 tot 15:30

Media

2024 editie van de "Dag van de Noordwijkse Geschiedenis"

Eerdere edities van de "Dag van de Noordwijkse Geschiedenis"

Video's over de "Dag van de Noordwijkse Geschiedenis"

Persbericht

Persbericht Dag van de Noordwijkse Geschiedenis zaterdag 13 april 2024

Dag van de Noordwijkse Geschiedenis – zaterdag 13 april 2024

Altijd al eens met vrienden willen ontsnappen uit de toren van de Oude Jeroenskerk?
Of samen met het gezin op pad willen gaan in een historische legerauto?
Kom dan op zaterdag 13 april naar de Dag van de Noordwijkse Geschiedenis!
Het is de dag voor jong en oud die in het teken staat van de rijke geschiedenis van de gemeente Noordwijk. Van de middeleeuwen tot aan de moderne tijd, en van de ontwikkeling van de badplaats tot aan de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog: honderden jaren aan geschiedenis komen middels leuke activiteiten op deze dag tot leven!

Tijdens de welbekende Boerenmarkt op Veldzicht vindt om 10 uur de aftrap van de Dag van de Noordwijkse Geschiedenis plaats. Onder muzikale klanken van het echte Noordwijkse Fanfarekorps Excelsior zal de burgemeester van Noordwijk de dag officieel openen. Na de opening staan er op verschillende locaties in Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee hele leuke activiteiten gepland. Of je nu jong of oud bent, of je nu alleen komt of met het gehele gezin: er is genoeg te doen! Zo zal er in de toren van de Oude Jeroenskerk een heuse escaperoom zijn, is het mogelijk om met metaaldetectoren op Veldzicht op zoek te gaan naar mooie schatten in de bodem en kun je in het Atlantikwall Museum de prachtige collectie bekijken. Daarnaast kun je onder leiding van niemand minder dan Rens Tienstra op een leuke en luchtige manier kennismaken met muziek van de Heilig Sint Jeroen door het zelf te zingen! Maar er is natuurlijk veel meer!

Aan het einde van de Dag kun je tijdens een historische pubquiz in café De Wels jouw kennis van de Noordwijkse geschiedenis testen. Onder leiding van Jan de Vreugd, quizmaster van het eerste uur, word je meegenomen door de historie. Weet jij genoeg om er met mooie prijzen mee vandoor te gaan?

Alle informatie inzake de activiteiten, de deelnemende verenigingen en locaties is te vinden op: www.dagvandenoordwijksegeschiedenis.nl Kinderen onder de 18 jaar hebben gratis toegang tot de
activiteiten, boven de 18 jaar zijn de kosten 7,50 euro.

Voor website nieuwsitem. Koen van Toen overhandigd eerste exemplaar poster Dag v d Noordwijkse geschiedenis aan wethouder Roberto Ter Hark.

Tickets kopen

t/m 18 jaar is dit gratis, vanaf 18 jaar betaal je €7.50

Losse kaartverkooplocaties:

-Boekhandel v.d. Meer
-VVV Noordwijk
-VVV Noordwijkerhout
-Kraam “Dag van de Noordwijkse Geschiedenis” tijdens Boerenmarkt Veldzicht